Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet

Vállalkozások

Műfüves Pálya

DDOP-3.1.2-12-2013-0012

Szolgáltatások

Bemutatkozik Gyulaj új szociális munkása

Wolf Petra vagyok, szociális munkás és mediátor.

Életem eddigi 30 évét kisebb-nagyobb kitérőkkel Tamásiban éltem le. Oda jártam általános iskolába, majd a középiskolát is itt végeztem el. Érettségi után Szekszárdra mentem főiskolára, majd diplomát szereztem, mint szociális munkás. A diplomát követően még egy évet Szekszárdon éltem.Sajnos ott nem sikerült a szakmámban elhelyezkedni; dolgoztam alkatrészraktárosként és recepciósként is.

Szerencsémre munkát ajánlottak Tamásiban a munkaügyi központban, így visszaköltöztem a szüleimhez. A munkaügyi kirendeltségen öt évig dolgoztam szerződéssel, és elsősorban munkanélküliekkel foglalkoztam, valamint iskolásoknak segítettem a továbbtanulásban.

Miután a szerződésem lejárt, új munkahelyet kellett keresnem; rövid keresgélés után sikerült elhelyezkednem egy lakásotthonban, mint családgondozó. Három otthonban, összesen 33 olyan gyermekkel voltam kapcsolatban, akiket kiemeltek a családjukból, és átmeneti nevelésben mi gondoskodtunk róluk. Innen a jelenlegi munkám, a „Közösséget a jövőért!” program miatt jöttem el.

Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, és szívesen veszek részt közösségi programokon, legyen szó falunapról, sportrendezvényről, vagy teadélutánról.

A „Közösséget a jövőért!” elnevezésű TÁMOP 5.1.3-as projektnek köszönhetően kerültem Gyulajra; ebben a projektben Gyulaj mellett Kalaznó is hozzám tartozik, de főként Gyulajon leszek megtalálható. A program 30 hónapig tart, így ez alatt az idő alatt én is itt leszek a településen, és segítem az itt élő embereket, mint szociális munkás. Elsősorban közösségi programokat szeretnék megvalósítani a faluban.

Hogy miért pont programokat? Tapasztalatok szerint a kisebb településeken élőknek csak nagyon ritkán van lehetősége arra, hogy a szabadidejüket hasznosan, szervezett formában töltsék el. Ezen szeretne a programunk változtatni. A fő célunk az, hogy segítsük az itt élőket abban, hogy KÖZÖSSÉGKÉNT tudjanak itt élni. Úgy gondoljuk, hogy ez a közösségi élet, egymás támogatása segít abban, hogy ezekben a nehéz időkben is tudjunk boldogulni.