Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet

Vállalkozások

Műfüves Pálya

DDOP-3.1.2-12-2013-0012

Szolgáltatások

Gyulajon jelentették be a "Nyúl-unk a munkáért!" program bővítését

A "Nyúl-unk a munkáért!" program elindulását 2011. szeptember 22-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ilken jelentette be a támogatást biztosító cégek és szövetkezetek vezetőivel együtt V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért és Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

A program pályázatán nyertes települések, köztük Gyulaj, itt vehették át a támogatást - családonként négy anya- és egy baknyulat, valamint a tartásukhoz szükséges ketreceket - jelképező plüssnyuszikat. A tavaly ősz óta eltelt fél év újabb támogatókat hozott a programba, így újabb öt település - Diósjenő, Nógrád, Berkenye, Monostorpályi és Makkoshotyka - rászoruló családjai kezdhetik meg a nyulak gondozását és tenyésztését. És ami Gyulaj szempontjából a legjobb hír: a program szervezői és irányítói olyannyira sikeresnek ítélték a gyulaji családok és a gyulaji önkormányzat elmúlt félévben tanúsított erőfeszítéseit, hogy a program újabb szakaszának elindulását Gyulajon jelentették be egy sajtótájékoztató keretében, amelyen többek között részt vett V. Németh Zsolt államtitkár úr, valamint Sándor Ferenc, a "Nyúl-unk a munkáért!" program pályázatát kiíró Zika Szövetkezet elnöke.

A sajtótájékoztatóra az általános iskola aulájában került sor, ahol a gyulaji asszonyok által sütött finom sütemények és pereckalács várta a vendégeket, amit Bocz János agrárvállalkozó Gyulajon termett almájának levével öblíthettek le. A sajtótájékoztatót a gyulaji fiatalok táncbemutatója nyitotta meg - köszönet a betanításért Derventics Jánosné Orsós Mária óvónőnek -, majd az ünnepi beszédek, a hivatalos díjátadás és az újságírói kérdések következtek. A programot az önkormányzat gazdasági épületében tartott nyulak megtekintése után ünnepi ebéd zárta - a húsleves, a vadasan elkészített nyúl és dámvad, valamint a meggyes-mások és túrós rétes igazán kiválóan sikerült, hála érte a szorgos gyulaji kezeknek.
Az eseményről több médium is beszámolt, ezekből válogatást adunk az alábbiakban."