Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet

Vállalkozások

Műfüves Pálya

DDOP-3.1.2-12-2013-0012

Szolgáltatások

Márton nap - 2012. november 9.

„Nem elég, nem elég, beborít a sötét,
és nem talállak téged.
Ahol lámpát tartó emberek állnak az úton,
hazatérhetsz.
Tűz és jég, egy mindenkiért, mindenkiért, kinek fényt adott az ég!
Tűz és jég, egy mindenkiért, mindenkiért, kinek fényt adott az ég!
A LÁMPÁS EMBEREKÉRT!”

November 9-én, 17 órai kezdettel tartottuk meg a faluban már hagyományosnak mondható Márton napi lámpás felvonulást. Mutatós, szemrevaló libás dekoráció fogadta az alsó iskolában gyülekező érdeklődőket. Kürtösi Krisztián atya, gyermekekhez meglehetősen közel álló történetével nyitotta a rendezvényt. A kisiskolások szórakoztató, népszokásokat felelevenítő műsort adtak elő, míg a felsősök német verseket szavaltak. Ezt követően indulhatott libasorban a menet. Hangulatos látványt nyújtott, ahogy a sok ember „szentjánosbogár” módjára haladt a sötétben az óvoda felé. Az ott várakozó gyerekek izgatottan lesték őket, hogy azután vidám műsorukkal mosolyt csaljanak az arcokra. Óvodások és szüleik lámpásaikkal csatlakoztak az egyre duzzadó tömeghez, amely az Öregotthon felé vette az irányt. Ezen a helyszínen, a felsős tanulók Márton naphoz kapcsolódó számítógépes rajzait nézhettük meg, mégpedig kivetítőn. Az idősek dalra fakadtak, néhány mécses már alig pislákolt, de végül azért csak kitartott.

A programot már megszokott módon tea, és hagymás-zsíroskenyér fogyasztással zártuk. Jó hangulatban, az összefogás jegyében zajlott a rendezvény, amelyen –nagy örömünkre- gyermektől az idősig minden korosztály képviseltette magát.

Remélhetőleg Márton napján került mindenki asztalára liba. Az sem baj, ha csak aznap éjjel álmodtunk róla, mert ha gazdagok nem is, boldogok azért még lehetünk 2013-ban.

A Márton napról készült képek megtekinthetők a Galériában.